fbpx

Fluffiga Hjärt Pannkakor

Helger äter vi oftast pannkakor eller våfflor, barnen får såklart bestämma! Men nu när det var Alla Hjärtans Dag (Valentine’s Day) så tänkte jag piffa till det lite extra och vet ni flickorna tyckte det var så roligt med det lilla extra! Tänkte att man behöver inte alls bara göra det vid högtider men roligt att bara göra lite då och då.

Som tur var så hamna Alla Hjärtans Dag på en söndag så det blev perfekt då alla är ju hemma. Receptet är super enkelt också går hur snabbt som helst allt har man oftast i skafferiet redan. Man kan ha med mer socker eller helt utan det beror på hur man själv tycker om sina pannkakor. Recept längre ner.

Mitt tips är att dock använda en stor hjärtform och inte vänta tills alla pannkakor har blivit kalla då blir det svårare att skära ut. Vi älskar våra pannkakor med sirap men det går utmärkt att ha med Nutella eller sylt och andra frukter. Vill du ha det tunnar så har du bara mindre smet och gör en tunnare lager. Jag själv tycker om tjocka och fluffiga pannkakor!

Fluffiga Hjärt Pannkakor

Super enkelt och snabbt recept som du kan göra med barnen!

  • 300 g mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2 medium ägg
  • 3 dl mjölk (kan ta med extra om den är för tjock )
  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, och sockret in i en skål

  2. Lägg i båda äggen och vispa ihop

  3. Medans du vispar häll i mjölken

  4. Värm up din stekpanna med lite olja (jag använder kokosolja). Häll i 1/2 dl smet och steka tills det bubblar på toppen och sen vänd på den.

  5. Sen om du vill så tar tu din hjärtform och gör hjärtan. Servera med dian favorit toppings!

Leave a Comment

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.