fbpx

Varför jag älskar att fota

Vem som planterade det som skulle bli min passion

Även fast jag inte visste det då, min passion för fotografering började mycket tidigt. Min pappa hade jämt en kamera i handen och filmade oss eller tog bilder, idag har vi massor att titta på. Idag är jag sååå tacksam att han gjorde det, jag älskar att ta upp en album och bläddra igenom alla bilder. Komma ihåg alla minnen, se bilder tillsammans med personer som inte finns med oss idag och bara le. Filmerna ska vi inte prata om, det är så roligt att titta på, man kommer inte ihåg själv hur man va! När jag var i gymnasiet så var bild min favorit kurs, jag fotade allt, inte så bra men tyckte jag var rätt så grym då!

Min kamera är en nyckel till mitt hjärta

Sen fick jag mitt första system kamera och jag var i himmelriket, nu äntligen kunde jag ta perfekta bilder. Jag lärde mig allt om kameran, hello youtube! Min man tyckte jag var jätte jobbig som skulle alltid fota. Vi har olika synpunkter på hur man kommer ihåg och njuter av saker. Han tycker om att bara titta och ta in allt, andras och meditera. Jag vill fota varenda detalj och se allt genom min fotografering. Att kunna titta tillbaka på om några år och minnas allt precis som det va. Jag kan säga nu att min man är tacksam att jag är så, speciellt när vi fick våra barn!

Att bli mamma ändrade allt

Det var då allt vände för mig och blev mer tydligt hur mycket jag verkligen ville fota. Som mer än bara hobby så jag investerade i en fast objektiv och började fota i manuell. Allt jag vet om att fota har jag lärt mig själv, jag är en typisk “I can do it on my own” typ av person, jag ger inte upp tills jag lyckats. Jag fortfarande vågade inte fota åt andra, jag var inte så självsäkert, även idag har jag problem med det. Men min familj växte och min passion gjorde det samtidigt och sakta började fota åt vänner och familj.

Det var när jag skulle tillbaka till jobbet efter Helena att jag kände mig lost som person! Jag visste inte riktigt vem jag var längre, vad jag ville göra, vad jag tyckte om. Sen hade jag ett samtal med min chef om planering för tjänst och allt klickade, även fast hon inte vet så hjälpte hon mig ta ner den väggen som jag har stått framför. Jag gör det jag älskar, jag älskar att fota och filma! Och det var precis det att min nya roll på jobbet skulle vara, hur bra är inte det! Nu har jag startat eget företag och har uppdrag vid sidan om mitt jobb, sakta men säkert så kommer jag jobba mer och mer med mitt företag och fortsätta bygga och lära mig!

Hoppas du vill följa med mig på min resa ! Vill du läsa mer om mig eller boka in en fotografering här i Västerås kan du läsa här: Om Mig

Leave a Comment

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.